13/04/2023

Ароматни свещи за уют и спокойна атмосфера

ароматни свещи

Ръчно изработените ароматни свещи са чудесен начин да добавите уют и атмосфера във вашия дом. Ето някои основни неща, които да знаете за тях:

  1. Материали – За да направите свещите, ще ви трябват восък (пчелен или соев), миксер, ароматни масла, метални кутии за свещи, фитил, лепило за фиксиране на фитила и термометър.
  2. Избор на аромат – Можете да изберете много различни аромати, включително ванилия, лавандула, канела, роза и др. Изберете този, който ви харесва най-много.
  3. Техника на приготвяне – Загрейте восъка на бавен огън, докато стигне до определена температура. След това добавете ароматното масло и разбъркайте добре. Излийте сместа в кутиите за свещи и поставете фитила, като го фиксирате в средата на кутията. Оставете свещите да се охладят и затворете кутиите.
  4. Употреба – Когато свещите са готови, можете да ги използвате, за да създадете уютна атмосфера в дома си. Запалете ги и наслаждавайте се на аромата и топлината им.
  5. Грижа за свещите – За да продължите да се наслаждавате на свещите, трябва да ги пазите на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина. От време на време може да е необходимо да режете фитила на свещите.

А за наистина много добри ароматни свещи можете да се доверите на някой професионалист в изработката им, като Epoque.bg.

Които предлагат също така подаръци за гости и натурална козметика.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest